Sportverzorging

 

Aanvullend op de sportmassage is het uitvoeren van een functieonderzoek noodzakelijk om een indruk te krijgen inzake de blessure, met name de spieren en gewrichten.

Een functieonderzoek wordt uitgevoerd als de cliënt (sporter) een acuut of chronisch letsel heeft gehad. Omdat de belastbaarheid ook ná een genezing van een blessure beperkt zou kunnen zijn, wordt de cliënt (sporter) gecontroleerd via een functieonderzoek.

Voor een goede beoordeling is het noodzakelijk dat de sportmasseur kennis heeft van normale en gemiddelde bewegingsuitslagen, spierlengten en spierkracht.

Als er te veel (rest)klachten zijn dan kan de training niet volledig worden hervat. Dan kan er beperkte sporthervatting worden geadviseerd met een eventuele tape. Dit om de spieren en gewrichten te ontlasten en te ondersteunen. Een functionele bandage kan lokaal structuren beschermen tegen overbelasting.

Het functieonderzoek kan ook leiden tot het geven van bepaalde oefeningen en het toepassen van massage(s).

Dus heeft u enige twijfel of u uw training weer mag/kan hervatten vraag dan advies. De sportmasseur zal een functieonderzoek en algehele inspectie van het lichaam uitvoeren en bekijken of u uw training mag/kan hervatten met eventueel tape of bandage zodat uw blessure ondersteunt wordt. Ook de trainingsduur wordt vastgesteld.

De ondersteuning van tape en/of bandage wordt dan langzaam afgebouwd zodat de structuren er omheen sterk genoeg zijn om de belasting weer op te kunnen vangen.

Uiteraard zal de sportmasseur de cliënt (sporter) doorverwijzen naar een arts of fysiotherapeut indien de sportmasseur de blessure niet in behandeling kan nemen.

 

Home