Sportmassage

 

Sportmassage is een massage die stevig op de spieren wordt uitgevoerd met als doelstelling de doorbloeding te bevorderen en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Dit bevordert het herstel en vermindert de eventuele spierpijn.

Training en het leveren van sportieve prestaties kunnen een belasting zijn voor uw lichaam. Spieren spannen zich aan, leveren voortdurend kracht en de spieren zijn onderhevig aan rek.

Als de trainingsduur omvangrijker wordt krijgt het lichaam minder tijd om te herstellen. Sportmassage kan het herstelproces bevorderen en ondersteunen. Tevens kunnen blessures voorkomen worden door het regelmatig behandelen van de belangrijkste maar specifieke spiergroepen. 

Sportmassage is daarom een belangrijke aanvulling op uw training.
Sportmassage kan gegeven worden vóór aanvang van de training/prestatie, gedurende een rustpauze of ná de training/prestatie. 

Pre-activiteitsmassage: Massage vóór de training of wedstrijd.
Dit is een massage om een goede doorbloeding te krijgen in de spieren en de spieren worden geschikt gemaakt voor de komende inspanning. Deze massage is een onderdeel van een warming-up.

Post-activiteitsmassage: Massage ná de training of wedstrijd.
Deze massage komt in de praktijd het meeste voor en heeft als doelstelling dehydratie en het herstellen van de weefsels. Melkzuur en afvalstoffen worden sneller afgevoerd waarmee het herstel wordt bevorderd en eventuele spierpijn wordt verminderd.

Passiviteitsmassage: Massage tijdens rustperiode.
Deze massage wordt gegeven als u geen training of wedstrijd op het programma heeft staan. Bij deze massage worden de spieren tot ontspanning gebracht en wordt door de Sportmasseur de handgrepen, tempo en dosering aangepast tot de conditie en algehele staat van de spieren. Deze massage bevorderd het herstelproces.

Tevens is Sportmassage niet alleen geschikt voor sporters maar voor iedereen die een massage wil ondergaan waarbij de doorbloeding en het afvoeren van de afvalstoffen centraal staan. Ook de zogenaamde “knoopjes of stijfheid” met name in nek/schoudergebied kunnen met Sportmassage behandeld worden.

 

Home