Indiase Hoofdmassage

 

 

Indiase Hoofdmassage werd meer dan duizend jaar geleden ontwikkeld  door vrouwen. Zij hadden ontdekt dat het gebruik van verschillende oliën zoals kokos-, sesam-, amandel- en olijfolie, maar ook oliën die uit kruiden worden verkregen zoals henna, bijdroegen aan gezond en glanzend haar. Om diezelfde reden gingen ook kappers hun klanten masseren en dat is tot op heden nog zo.

Indiase Hoofdmassage wordt dan ook niet voor niets champissage genoemd. Dit is afgeleid van het woord ‘champi’ hetgeen shamponeren betekend. Door de eeuwen heen werd de Indiase Hoofdmassage van generatie op generatie doorgegeven en verder geperfectioneerd en hoewel iedere generatie en streek zijn eigen stijl ontwikkelde zijn er veel overeenkomsten.

In het Westen doen we veel met ons hoofd. Onze levensenergie of 'prana' kan daardoor zo uit balans raken dat we niet alleen hoofdpijn krijgen maar ook een stijve nek en schouders. Indien op de juiste wijze uitgevoerd oefent Ayurvedische (Oud Indiase) hoofdmassage invloed uit op het hele lichaam.

Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage lichaam en geest in balans. Een hoofdmassage voor het slapen gaan zorgt voor een diepe onbezorgde slaap en wanneer de hoofdmassage wordt uitgevoerd met olie wordt het haar versterkt en uitdroging voorkomen. Indiase hoofdmassage bevordert de haargroei, neemt vermoeidheid weg, helpt tegen hoofdpijn, migraine en stress.

Door verschillende technieken en belangrijke punten (marma’s) wordt het hoofd, gezicht, nek, schouders en armen behandeld met Ayurvedische olie.

De schouders worden behandeld met de zogenaamde kloptechniek en stevig kneden. De nek wordt met effleurages behandeld en er worden fricties gegeven op de energiepunten. De huid wordt aan de zijkant van de ruggewervel los gerold en uitgestreken via de schouders met aandacht voor de energiepunten. Daarna worden de armen, binnenkant elleboog en handen stevig gemasseerd: kloppen, kneden, lijnen, wringen, melken en schudden.

De hoofdmassage bestaat uit verschillende massage- en drukpunttechnieken waarbij veel Ayurvedische olie wordt gebruikt. Het is een stevige maar ontspannende massage.

De gezichtsmassage is een ontspannende massage met aandacht voor de energiepunten.

Deze Indiase Hoofdmassage wordt zittend uitgevoerd en er wordt gemasseerd met warme Ayurvedische olie.

 

 
 

Home